Jururawat Wanita Cemas Pesakit Tanggung Derita Cincin Tersangkut Di Kemaluan Selama 7 Jam

KUALA LUMPUR – Seorang lelaki terpaksa menanggung kesakitan lebih tujuh jam apabila cincin tersangkut di kemaluannya.

Ketua Pusat Pergerakan Operasi Bomba dan Penyelamat, Samsol Maarif Saibani berkata, mangsa telah dibawa ke wad kecemasan Pusat Perubatan Universiti Malaya.

Menurutnya, pihaknya dapati cincin besi telah tersangkut pada kemaluan mangsa berusia lingkungan 30-an itu.

“Kita berdepan kesulitan dan sangat berhati-hati nagi mengelakkan kecederaan selain kesukaran mata alat pemotong semakin tumpul kerana cincin yang tebal.

“Kita kemudian telah mendapatkan bantuan dari Bomba Sungai Buloh untuk mendapatkan peralatan memotong yang lain,” katanya.

Pasukan penyelamat menerima panggilan pada jam 8.56 malam tadi.

Tambahnya, akhirnya bomba berjaya memotong cincin berkenaan dan operasi tamat kira-kira jam 4 pagi tadi.

32 kes cincin tersangkut di kemaluan bagi tujuan seks

KUALA LUMPUR – Statistik Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur menunjukkan, 80% atau 32 daripada 40 kes yang dilaporkan dalam tempoh tiga tahun membabitkan khidmat bantuan pemotongan cincin pada kemaluan lelaki, lapor Kosmo.

Meskipun perbuatan menyarung cincin pada kemaluan bagi tujuan seks boleh mengundang padah, namun masih ramai lelaki yang melakukannya.

Baki 20% atau lapan kes sahaja yang direkod membabitkan pemotongan cincin pada jari di tangan.

Ketua Pusat Gerakan Operasi Bomba Kuala Lumpur, Samsol Maarif Saibani berkata, pelbagai jenis cincin yang digunakan termasuk jenis besi, logam dan aluminium menyebabkan pihaknya mengalami kesukaran untuk memotong cincin tersebut.

Teknik pemotongan menjadi lebih sukar apabila cincin yang tebal dan keras itu disarungkan pada kemaluan lelaki berikutan keadaan struktur zakar itu tidak bertulang berbanding jari di tangan.

“Rata-rata mangsa mementingkan keseronokan diri tanpa memikirkan kesakitan yang bakal ditimpa khususnya ketika kerja-kerja pemotongan cincin itu dilakukan di mana mereka perlu menahan kesakitan berjam-jam,” katanya.

Dalam kejadian jam 8.56 malam Jumaat lalu, Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) terpaksa menghubungi pihak Bomba dan Penyelamat Pantai bagi membantu mengeluarkan cincin yang tersangkut di kemaluan seorang lelaki berusia 30’an.

Pihak bomba terpaksa menggunakan alat pemotong cincin dalam usaha mengeluarkan cincin yang tersangkut itu. Bagaimanapun bomba mengalami kesukaran untuk mengeluarkan cincin itu berikutan mata alat pemotong semakin tumpul kerana cincin tersebut tebal.

“Mata alat pemotong semakin tumpul, gelang besi itu tebal. Kami terpaksa meminta bantuan Balai Bomba dan Penyelamat Sungai Buloh untuk peralatan memotong cincin pada jam 1.50 pagi,” kata Samsol Maarif Saibani.

Lapor The Star, bomba berjaya mengeluarkan cincin tersebut pada jam 2 pagi, Sabtu dan mangsa tidak dibenarkan pulang kerana masih memerlukan rawatan lanjut di PPUM.

 

Sumber: sayangawak.com

Seterusnya,

“Saya tak sengaja tergigit ‘telur’ dia sampai putus” – Isteri terlalu teruja ketika bersama suaminya

“Saya tak sengaja tergigit ‘telur’ dia sampai putus” – Isteri terlalu teruja ketika bersama suaminya | Seorang lelaki di Taiwan dikejarkan ke hospital selepas isterinya tergigit salah satu testikal suaminya ketika mereka sedang melakukan hubungan kelamin.

Apabila paramedik tiba di rumah pasangan berkenaan, mereka ternampak lelaki berusia 51 tahun yang dikenali sebagai Wang yang memakai baju tidur sedang memegang mangkuk yang mengandungi testikelnya, sementara isterinya berulang kali menjelaskan,

“Saya tak sengaja tergigit telur dia sampai putus!”

Laman berita Taiwan, Apple Daily melaporkan, testikel bahagian kanan digigit sehingga putus oleh isterinya, Hsieh, 49, tanpa disengajakan.

Hsieh kemudian segera menghubungi ambulans untuk datang ke rumahnya kira-kira jam dua pagi, 26 Disember lalu.

Wang yang bekerja di sebuah bengkel membaiki kenderaan, telah lama berkahwin dengan isterinya dan dikurniakan dua orang anak.

Paramedik berkata, pasangan yang panik itu menunggu kehadiran mereka di pintu masuk flat kediaman mereka di bandar Taichung, barat Taiwan.

Wang kemudian dibawa ke Hospital Tungs Taichung untuk mendapatkan rawatan kecemasan.

Menurut penyelia Jabatan Kecemasan hospital itu, Doktor Lu Li-hua berkata, skrotum pesakit itu telah dijahit semula namun tesktikelnya tidak dimasukkan semula kerana bimbang terkena jangkitan kuman.

“Kami bimbang yang testikelnya tidak dapat berfungsi kembali seperti normal, yang boleh menyebabkan ketidaksuburan di masa depan,” jelas Doktor Li.

Doktor juga berkata, Wang perlu menjalani pemeriksaan tambahan bagi mengetahui sama ada insiden itu akan memberi kesan terhadap kesuburan Wang.

Menurut sumber, Hsieh menderita penyakit mental dan dia tergigit testikel suaminya sehingga terputus kerana terlalu teruja

sumber: www.thereporter.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*